Останні новини

Санскрит – ключ до вивчення історії і мови України

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Василь Кобилюх

Нещодавно у Києві відбулася презентація книги Василя Кобилюха «Праукраїна і санскрит». На зустріч з автором, медиком, мовознавцем-санскритологом, дослідником до Спілки письменників України прибули люди, які прагнуть знати правду про багату прадавню історію України, а також про найдавнішу, упорядковану, священну прамову українців – санскрит.

У цьому виданні доведено, що українська мова формувалася у Х-ІV тисячоліттях до нашої ери. Тому походження найбільш важливих слів варто шукати саме у санскриті, а не у німецькій, турецькій, грецькій чи ін. мовах світу, які виникли значно пізніше. Найбільшим свідченням того, що праукраїнська мова поширилася по всій земній кулі є топоніми (які у нас постійно намагаються підмінити!), гідроніми, корінні слова, які збереглися і до сьогодні. До речі, санскрит вивчали Іван Франко і Леся Українка. А сьогодні, як розповів Василь Олексійович, картотеку української мови (неоціненне надбання!) перенесли на горище інституту української мови. І це є справжній злочин перед народом. Адже сучасні мовознавці стверджують, що українська мова ввібрала у себе 250 мов світу. Це твердження, на думку вченого, є справжньою диверсією, оскільки, навпаки, саме санскрит – наша прадавня мова є джерелом, донором для багатьох мов.

«У VІ тис. до н. е. наш народ уже вживав слова козацького називництва: булава, отаман, гетьман, шабля, кіш, чета, козак», – пояснює дослідник.

Саме українці створили знаки зодіаку і прадавній календар за сонячним циклом (з 5508 р. до н. е), за яким жили до 988 року – до запровадження християнства. Тож 22 березня 2012 року Україні, яка мала з давніх-давен Сонцепоклонницьку віру, виповнилося 7520 років! Ще з того часу Оріяну почали називати Україною! До речі, Україна із санскриту означає «Могутня держава Сонця».

У книзі доводиться, що найдавніші вірування нашого народу сягають давнини 150 тисяч років! Автор описує найважливіші історико-археологічні відомості про Атлантиду і нашу Праукраїнську державу, про її наукові досягнення у вивченні математики, географії, мовознавства, хімії, філософії, релігії, садівництва, мореплавства, астрономії, рільництва тощо.

Окрім того, дослідник Василь Кобилюх на зустрічі розповів про неймовірно важливі і цікаві речі, підтверджені науково, про які багато хто раніше не чув. Зокрема про те, що не можна допускати чужих людей на свій город, бо не родитиме земля.

На Землі працює біоенергетична система. Тож при розкопках, часто, не закривають могили (особливо тисячолітньої давнини), які захищають нашу планету від посухи, вітрів, природних катаклізмів; саме тому замерзають дерева, ми спостерігаємо численні катастрофи, спричинені природними явищами.

Василь Кобилюх розповів, що Атлантида, яку вчені шукають понад 100 років, – це Карпати і Подільські висоти, які не поглинув потоп. Українські колискові, обрядові пісні сягають давнини щонайменше 40 тисяч років! Єгипетські піраміди – вторинне явище; у Криму і Сербії є піраміди збудовані раніше. Він говорив про лікувальну силу санскриту – найбільш досконалої, гармонійної первісної мови.

Тлумачення деяких українських слів із санскриту (цікаво, що часом воно кардинально відрізняється від загальноприйнятого фальшивого тлумачення!):

Україна – «могутня держава Сонця»,

хліб – «шматок найбільшого бажання»,

жито – «перемога, прибуток»,

пшениця – «годувальниця»,

бандура – «прекрасна, чарівна, чудова, прихильна, прикрашена»,

арії – «творці своєї шани і величі; благородні, божественні, достойні, вірні, дружні, високошановані»,

мова – «говорити, розмовляти, сіяти, сяяти»,

слово – «володіти хвалою»,

Сварог – «святий на висоті»,

Дажбог – «Сонце»,

Київ – «життя Бога»,

скіфи – «народ, який досяг досконалості»,

Ірпінь – «чиста вода»,

Черкаси – «благочестиві сонцепоклонники»,

Гомер – «здібний, винахідливий, найбільш обдарований» (порівняйте з грецької – «сліпий»),

Буг – «земля, життєва дорога»,

Борисфен – «той, що стелиться через усю державу»,

Атлантида – «тривале терпіння білих, тих, що випромінюють світло, шанованих, співучих, привітних»,

борщ – «підсмажений, заправлений, рясний, вибраний»,

майдан – «місце свіжих (радісних) новин, повідомлень»,

школа – «місце виправлення, руху вперед»,

Надія – «народжений над річкою»,

Буковина – «земля могутньої (сонячної) мудрості»,

ватра – «володіти захистом, посідати скарб»,

Галичина – «володар Землі й Сонця»,

Русь – «країна сяйва, блиску та розкішної краси»,

пан – «дивовижний, чудовий; той, що викликає пошану, повагу, котрий приваблює своєю величністю, красою та вмінням, пристойністю та гідністю в житті та праці»,

Звягель – «торжество сонцепоклонників».

 

ЦІКАВО ЗНАТИ:

Місто Звягель, де 21-22 березня 5508 року до н. е., після всенародного обговорення Віче Вченої Ради брахманів і волхвів (тодішніх верховних мудреців), визнали діючим Другий календар за сонячним циклом, бо Перший календар за місячним циклом виявився не точний. Свою прадавню назву Звягень місто носило до 1793 року, яке потім перейменували на Новоград-Волинський. Тож, повернути споконвічні, прадавні назви, наголошує Василь Кобилюх у книзі «Праукраїна і санскрит», вкрай важливо.

Санскрит для України, підкреслює Василь Олексійович, – «це величаве і світле геніальне минуле української нації, її мови та культури». «І тільки санскрит виведе життєпис нашого народу на широкі світові простори, повні світла і свободи».

Лариса Громадська

 

Нові статті

10 листопада 2020
21 січня 2019
21 січня 2019
21 січня 2019
21 січня 2019

Пошук

Пошук